Joy Day

Ulotka Joy Day - format PDF Pobierz ulotkę

JOY DAYKoncentraty napojów JOY DAY to seria preparatów roślinnych, zawierających w swym składzie żywe kultury bakterii probiotycznych. Bakterie te są w pełni aktywne i witalne, i jako takie w odróżnieniu od popularnych probiotyków liofilizowanych posiadają zdolność zasiedlania całej przestrzeni układu trawiennego i wydalniczego. Wyniki przeprowadzonych badań potwierdzają, że kultury bakterii znajdujące się w produktach JOY DAY mogą być dostarczane organizmowi bezpośrednio i bezosłonowo!

Produkty serii JOY DAY powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji odpowiednio zestawionych ziół, warzyw i owoców, prowadzonej przez dobrane szczepy bakterii probiotycznych.
W odróżnieniu od produktów mlecznych zawierających bakterie probiotyczne oraz powszechnie oferowanych probiotycznych suplementów diety, produkty JOY DAY zawierają w swym składzie 10 wyselekcjonowanych witalnych probiotyków, w tym: Lactobacillus casei, L. plantarum, L. bulgaricus, L. acidophilus, L. fermentum, L. lactis, Bifidobakterium longum, B. breve, B. infantis, Streptococus thermophilus. Te doskonale dobrane szczepy bakterii probiotycznych działają synergicznie. Ma to istotny wpływ dla jakości i skuteczności ich działania. Tak dobrany kompleks bakterii znajdujący się w naszych preparatach tworzy jeden zespół witalnych, w pełni sprawnych i aktywnych prozdrowotnych drobnoustrojów.

Produkty linii JOY DAY posiadają certyfikat ekologiczny. Nie zawierają cukru, konserwantów, barwników, aromatów ani innych chemicznych dodatków, nie są poddawane pasteryzacji. Długi okres trwałości produktów gwarantują znajdujące się nich żywe kultury bakterii probiotycznych, ich bakteriobójcze metabolity oraz antyoksydanty.
Produkty JOY DAY są całkowicie bezmleczne, nadają się też jako element diety dla diabetyków. Używana w procesie produkcji melasa z trzciny cukrowej stanowi jedynie pożywkę dla bakterii probiotycznych, gdyż jest niezbędna do prawidłowego prowadzenia procesu fermentacji, podczas którego jest przez nie całkowicie „skonsumowana” a w części zamieniona na cenne metabolity produkowane przez te bakterie.

Skład koncentratów napojów probiotycznych JOY DAY i ich szczególne zastosowanie:
We wszystkich koncentratach występuje melasa z trzciny cukrowej, sok jabłkowy, kompleks bakterii probiotycznych.

EKO Melasa z trzciny cukrowej – jest pożywką dla wzrostu i rozmnażania bakterii probiotycznych.
Melasa z trzciny cukrowej jest naturalnym produktem dietetycznym. Znajdujące się w niej związki organiczne i pierwiastków śladowe zostały doskonale zestawione przez samą naturę. Melasa z trzciny cukrowej pozytywnie wpływa na regenerację krwi, na układ naczyniowy, na system nerwowy, na regulację zaburzeń układu trawienia i na polepszenie działania gruczołów wydzielania wewnętrznego.

EKO sok z jabłek zagęszczony – jest niesłodzony, niedokwaszany i nieutrwalany chemicznie.

Kompleks bakterii probiotycznych – 10 szczepów żywych kultur bakterii współdziałających synergicznie. Są witalne i w pełni aktywne. Wszystkie szczepy bakterii probiotycznych stosowane w naszych produktach posiadają odpowiednią identyfikację zarówno genetyczną jak i biochemiczną.

Dalsze składniki:

Składniki koncentratów napojów serii JOY DAY wspomagają i pozytywnie wpływają na:
· trawienie i pracę układu pokarmowego
· procesy przemiany materii
· prawidłową perystaltykę jelit
· łagodzenie objawów zespołu jelita drażliwego
· zmniejszenie objawów zgagi
· łagodzenie dyskomfortu objawów refluksu
· układ odpornościowy
· łagodzenie objawów alergii, zwłaszcza pokarmowej
· neutralizację i oczyszczanie organizmu z toksyn wytwarzanych w organizmie przez drobnoustroje patogenne
· obniżenie poziomu cholesterolu
· krążenie krwi
· poprawę aktywności fizycznej i umysłowej
· redukcję wolnych rodników i regenerację komórek
· wygląd skóry
· spowalnianie procesów starzenia komórek
ponadto:
· blokują w organizmie rozwój procesów gnilnych, rozwój bakterii chorobotwórczych,
· wspomagają neutralizację infekcji grzybiczych układu pokarmowego,
· mają wpływ na zmniejszenie ryzyka powstawania komórek nowotworowych.

Produkty Joy Day oprócz żywych i aktywnych bakterii probiotycznych zawierają cenne, bioaktywne związki witaminowe i sole mineralne oraz metabolity tych bakterii, powstające podczas procesu fermentacji. Wśród tych związków są między innymi witaminy (np. C, B, A) minerały, sole mineralne (Na, Ca, Mg, Zn, Fe, Mn, K, P) czy antyoksydanty (polifenole, antocyjanogeny). Ponadto badania potwierdzają występowanie w preparatach dwunastu związków prozdrowotnych i antyseptycznych (np. 2 Methylbutyl ester, Octanoic acid, Ethyl ester, Acetic acid, Heptanoic acid, 1,2 Propaneidiol, Methyl ester, Dodecanol itp.). Prozdrowotne znaczenie tych związków dla zdrowia organizmu człowieka jest trudne do przecenienia.
W przeciwieństwie do probiotyków stosowanych w kapsułkach (liofilizaty) które oddziałują tylko na jelito grube, preparaty probiotyczne Joy Day w związku z wysoką zawartością w/w związków działają na cały układ pokarmowy.

Badania in vitro potwierdzają, że po przejściu przez model jelita pozostaje odpowiednia koncentracja probiotycznych bakterii. Świadczy to o ich dobrej odporności i zdolności do dalszego zasiedlania przestrzeni jelita.
Kolejne badania (z zastosowaniem cytometru) wykazały, że po przejściu tych bakterii przez pasaż jelitowy nie stwierdza się istotnych zmian w składzie zestawu bakterii. To znaczy, że nasze preparaty cały czas zachowują swą bioróżnorodność.
Badania potwierdziły również silne oddziaływanie bakteriobójcze i bakteriostatyczne wobec takich bakterii chorobotwórczych jak: Pseudomonas aeruginosa, Listeria monocytogenes, Listeria innocua, Salmonella enteritidis, Staphyloococcus aureus, Escherichia coli, Bacillius subtilis.

Probiotyczne produkty Joy Day polecamy wszystkim dbającym o zdrowy styl życia, przede wszystkim zalecamy je osobom odchudzającym się, nietolerującym laktozy, osobom starszym oraz weganom i wegetarianom jako uzupełnienie diety.
Koncentraty probiotyczne doskonałe są także jako element codziennej diety stosowanej przez diabetyków oraz w diecie bezglutenowej.
Preparaty zalecane są szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii wyniszczającej prozdrowotne bakterie w organizmie. Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach serii JOY DAY jest niezwykle pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być stosowane już w trakcie terapii antybiotykowej, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych (np. gentamycyna i streptomycyna), na które preparat wykazuje dużą odporność. Przydatne są również przy przewlekłych dysbiozach oraz grzybicach układu pokarmowego.
Zastosowanie: regularna profilaktyka zdrowia oraz jako wsparcie terapii prozdrowotnych przez 2-3 miesiące.

Zalecane spożycie:
Dorośli: 10-15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone 50 ml wody lub dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3 lat: 5 ml , 3 razy dziennie rozcieńczone 50 ml wody lub dowolnym napojem.
Najlepiej spożywać w trakcie jedzenia.